زمانی که صحبت از آلایشات دامی می شود، عده از مردم تصور می کنند که منظور از آلایشات همان گوشت گاو و یا گوسفند است. بایستی بدانید به جز گوشت حیوانات اهلی، از قسمت های دیگر بدن آن ها جهت مصرف به صورت خوارکی و غیر خوراکی استفاده می شود که به آن ها آلایشات گفته می شود. این محصولات بخش عمده ای از نیاز انسان ها را برای دریافت مواد مغذی تامین کرده و استفاده های بسیار زیادی دارد. به طور کلی فرآورده های دامی به دو دسته خوراکی و غیر خوارکی تقسیم می شود. ما در این مقاله از سایت پروتئین پاراج ایرانیان قصد داریم در رابطه با مصرف آلایشات دامی نکات مهمی را به شما ارائه دهیم، بنابراین حتما در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
آلایشات دامی شامل برخی از اعضای بدن گاو گوسفند هستند. در واقع این محصولات در دو گروه غیر خوراکی و خوراکی قرار می گیرند. همچنین خود آلایشات خوراکی نیز به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول برای مصارف انسان بوده که شامل محصولات بسیار زیادی بوده و گروه دیگر نیز برای مصرف حیوانات و تشویقی برای آن ها می باشد. در ادامه به طور کلی در این مورد صحبت می کنیم.
پیش از این که در مورد نحوه مصرف آلایشات دامی توضیحی بدهیم، لازم است شما عزیزان را با محصولاتی که شامل آلایشات گاوی و گوسفند می شود، آشنا کنیم. همان طور که گفته شد این فرآورده ها در دو نوع خوراکی و غیر خوارکی بوده که در ادامه مقاله در مورد هر یک توضیحاتی را بیان می کنیم.

آلایشات خوراکی دام
این دسته از محصولات شامل آلایش گاو و گوسفند بوده و شامل محصولاتی مثل سیرابی، جگر، کله پاچه، جگر سفید، شیردان، دمبلان و… می شود. بدون شک شما حداقل یکی از این محصولات را در رژیم غذایی خود دارید، بایستی گفت که مصرف آلایشات دامی برای هر انسانی بسیار ضروری است؛ چرا که این فرآورده ها می توانند انواع ویتامین ها، مواد مغذی و همچین مقدار زیادی پروتئین را به بدن ما برسانند. شما نمی توانید با مصرف هیچ محصولی مواد مغذی که در این آلایشات وجود دارد، به بدن خود برسانید.
البته که استفاده از محصولاتی مثل سیرابی، جگر، شیردان، کله پاچه و… به صورت بسیار زیاد هم خوب نبوده و ممکن است باعث ایجاد بیماری هایی شود. به همین خاطر مصرف این فرآورده ها باید کنترل شده باشد.
دسته دیگری نیز از آلایشات گوسفند و گاو خوراکی نیز برای مصرف حیواناتی مثل سگ ها مورد استفاده قرار می گیرد که می تواند برای آن ها بسیار مناسب باشد.
آلایشات غیر خوراکی
همان طور که گفته شد، مصرف آلایشات دامی می تواند به صورت غیر خوراکی نیز باشد، به طور مثال از پوست گاو یا گوسفند برای تولید لباس، کفش و کیف و یا از روده گاو در کارخانه های سوسیس کالباس برای روکش آن ها استفاده می گردد. البته که فرآورده های غیر خوارکی دامی نیز شامل محصولات گوناگونی شده که ما در این مقاله تنها به چند مورد از آن ها اشاره کردیم.
نکات مهم برای پختن آلایشات دامی
یکی نکاتی که باید در ابتدا به آن توجه کنید، خرید آلایشات گاو یا گوسفند از مراکز معتبر است. در صورتی که شما این محصولات را از دست فروشان کنار خیابان یا مغازه های غیر استاندارد خریداری کنید، ممکن است موجب ایجاد بیماری های مختلفی برای شما شود.
نکته دیگری که برای مصرف آلایشات لازم است به آن توجه داشته باشید، نحوه نگه داری این محصولات در خانه می باشد. در واقع فرآورده های دامی نیز همانند گوشت و مرغ بایستی در دمای بسیار پایین در فریزر قرار بگیرند؛ در غیر این صورت مصرف آلایش دامی به هیچ وجه امکان پذیر نمی باشد، چرا که این محصولات در گرما فاسد می شوند.
همان طور که در ابتدای مقاله به این موضوع اشاره کردیم، محصولاتی همانند سیرابی و… علاوه بر خاصیت های بی شماری که برای بدن دارند، در صورتی که بیش از اندازه مورد استفاده قرار بگیرند، می توانند موجب ایجاد بیماری های مختلفی در بدن شوند.
همچنین افرادی که دچار مشکلات قلبی، کلسترول، چربی و… هستند، بایستی در مصرف آلایشات دامی احتیاط کرده و تا حد امکان از خوردن آن ها خودداری کنند.
چهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آلایشات دامی می توانید به سایت پروتئین پاراج ایرانیان مراجعه کنید.